Zoek
Sluit dit zoekvak.

CV-ketelstoringen: veelvoorkomende problemen en snelle oplossingen.

CV-ketelstoringen kunnen plotseling optreden en vooral vervelend zijn tijdens koude nachten. Het kan echter zijn dat je de situatie kunt verhelpen zonder onmiddellijk een loodgieter te hoeven bellen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en snelle oplossingen:

1. Geen Warmte: Als je CV-ketel geen warmte produceert, controleer dan eerst of de thermostaat correct is ingesteld en of de radiatoren open zijn. Controleer vervolgens de druk van de ketel en vul deze bij indien nodig.

2. Vreemde Geluiden: Hoor je vreemde geluiden zoals bonzen of fluiten? Dit kan duiden op luchtbellen in het systeem of een probleem met de circulatiepomp. Ontlucht de radiatoren om luchtbellen te verwijderen en controleer de circulatiepomp op mogelijke storingen.

3. Geen Warm Water: Als je geen warm water hebt, controleer dan of de ketelthermostaat is ingesteld op warm water en niet alleen op verwarming. Controleer ook of de warmwaterkraan goed open staat en of er geen storing is in de warmwaterleiding.

In veel gevallen kunnen deze eenvoudige stappen een CV-ketelstoring verhelpen. Als het probleem echter aanhoudt, is het raadzaam om een professionele loodgieter in te schakelen om het probleem te diagnosticeren en op te lossen.